Renovation Showcase: Kekerengu Homestead

Posted Thursday, 22 December 2016
This home is set on a 35 ha lifestyle property in the beautiful Kekerengu Valley 45 minutes south of Blenheim in the Marlborough/ Kaikoura region. The house was built in the 1940’s has undergone a few renovations over its lifespan but was in need of an update particularly in the bathrooms. 
 
 
The entire interior of the house was repainted with Resene Rice cake in varying depths. The ceilings and cornices contrasted beautifully to the walls and the LED lighting with the brushed satin square fittings created a modern finish to the ceilings. The exterior of the windows were repainted and the sash windows repaired. The existing cabinetry was retained in the kitchen area however a new more functional pantry space was created and some of the kitchen joinery repaired.
 
       
 
There was an old farm style back door entry space that was in dire need of refreshing and a more welcoming and usable lobby area was remodelled and reclaimed as an indoor space. A new fire was installed into the dining/kitchen zone and the wall behind this remodelled in include shelving which provides an area to showcase family possessions. The existing carpets and curtains were retained in the two living areas so the new carpet in the rest of the house was replaced and matched up to the existing. New timber laminate flooring was used in the kitchen dining area which adds to the warmth of the room.
 
 
The main bathroom and the ensuite bathroom were completely gutted and renovated and refitted with tiled floors, high quality fittings and tiled showers. The upgrade of the bathrooms has really modernized the property as the previous bathrooms were old, dated and cold. In the new ensuite the beautiful standalone bath is a real focal point to the ensuite and creates a real sense of luxury to the property.
 
The third bathroom to the property was converted into a powder room. Previously the old bathroom had an exterior door opening out to the back of the property which was a regular feature in an old farmhouse. This bathroom was an old, outdated, cold and uninviting zone - the whole room was gutted and relined, the exterior door and a window covered in and a skylight put into the room to ensure natural light was available. The previous room was unrecognisable and the whole room become so much more usable and inviting with the elegant clean lines and modern new fittings.
 
       
 
The existing office in the house was transformed into a large walk in wardrobe/change room which added a whole new dimension to the existing master bedroom which isn’t overly large. To extend the space into the old office area our builders had to cut a hole into the concrete wall off the master bedroom to create a new access point to the old office. This proved to be a rather dusty and challenging exercise but worth the effort. The study areas and guest bedrooms were all repainted and remodelled to bring them up to date and tie in with the rest of the renovation.
 
This renovation was completed by the Blenheim office. Fnd out more about the Blenheim team here
 Download PDF Brochure

 

@
Request A Quote