The client wanted to create more space within this character home by utilising the empty basement area below the house, adding a new bathroom and study.

To do this a new entranceway has been added to the front of the house and stairs created to join the new living spaces downstairs to the rest of the house.

The beautiful timber panelling already present on the first level of the house was carefully matched to ensure the renovation did not look or feel different to the rest of the home. New timber stairs were also created in keeping with the period style of the property.

The Port Hills team specialise in renovations to character homes and renovations with difficult access, making this job the perfect challenge. 


More Basement Conversions photos
Visit Smith & Sons Christchurch Port Hills
@
Request A Quote